”SINDICAT … sau sindicate”

nu este un titlu ales întâmplător.

Există o diferență clară între prevederile legale în privința motivației constituirii organizațiilor sindicale și activitatea reală a acestora.

Este vorba despre Drepturi pe care cei mai mulți salariați, în mod greșit, le reduc la salariul lunar.

Este vorba despre deterioarea imaginii sindicatelor și a sindicaliștilor. Este vorba despre ”teama celor mulți” în privința pierderii locului de muncă și de victimizarea individuală. Este
vorba despre o muncă necunoscută cel mai adesesea greșit canalizată, și
tocmai de aceea lipsită de rezultate, de recunoașterea lor.

Este vorba despre ”rampa de lansare” profesională pe care o asigură concubinajul
sindical cu angajatorul sau chiar cu guvernanții.

Nume grele de sindicaliști s-au pierdut sub culoarea (com)promițătoare a partidelor politice.

În concluzie este vorba despre ce ar trebui să însemne SINDICAT și ce se întâmplă cu adevărat în sindicate. Dorim un diagnostic obiectiv asupra stării de sănătate a organizațiilor
sindicale și un tratament pe măsura acestui organism bolnav.

PATRONUL BUGETAR EXISTĂ

Am promis într-un mesaj anterior tuturor salariaților universității că 1 Mai 2017 va fi un punct de referință pentru activitatea sindicală din instutuție și vom susține cu fapte această promisiune. Rolul promisiunilor este să devină obligații realizate. Nu suntem la Partid !!

Sindicatele au o libertate de organizare şi de colaborare pe care nu o exploatează la
maximă capacitate. Membrii acestor organizații ”au uitat” acest lucru deși cunosc puterea sindicatelor şi efectele benefice pe care le pot produce. Sindicatele au ajuns în acest stadiu din mai multe cauze obiective sau subiective. Istoria recentă a activității sindicale în sectorul
de activitate învățământ superior și cercetare arată coabitarea dintre reprezentanții sindicali și sfera politică.

Ecaterina Andronescu este unul din personajele cheie al evoluției sau involuției sistemului de educație și nu de învățământ. Un om învățat este un om puternic!

Prin ce diferă un Educat de un Învățat?

Vom încerca să abordăm din perspective obiective diferite această întrebare. Undeva în fundal vom discuta autonomia universitară și produsul acesteia:

Patronul Bugetar.

Nu este nicio contradicție în privința acestor două cuvinte alăturate din sectoare de activitate diferite: PATRONUIL BUGETAR EXISTĂ !!